ref-mass

جرم های عایق نسوز

جرمهای عایق نسوز بیشتر برای کاهش میزان رسانش گرمایی و عایق کاری (جلوگیری از هدر رفت انرژی) طراحی می شوند و استحکام و مقاومت به سایش خیلی در این مواد مطرح نیست. خواص عمومی این مواد دانسیته و هدایت حرارتی پایین بوده و این جرمها با انواع روشهای ریختنی، شاتکریت و کوبیدن قابل نصب هستند. این جرمهای عمدتا متشکل از اگریگیتهای سبک به همراه مواد فاین، بایندرها و دیگر افزودنی هاست. اگریگیت های سبک نسوز مورداستفاده در ساخت این جرمها شامل پرلیت، آلومینای بابل، شاموت سبک، دیاتومیت، ورمیکولیت و … می باشند. گاها از مواد افزودنی برای ایجاد تخلخل در جرمهای عایق نیز استفاده می شود که شبکه ای از تخلخلهای بهم پیوسته را در ساختار داخلی جرم ایجاد کرده و خواص عایق با حفظ خواص مکانیکی و حرارتی را ارائه میکند.

ویژگی های جرم های عایق نسوز

بخش زیادی از جرمهای عایق نسوز از مواد آلومینیوسیلیکاتی ساخته می شوند و گاها جرم ریختنی عایق خالص و آلومنیا بالا برای کاربردهای خیلی دما بالا و در محیط های احیایی تهیه می شوند. این جرمها دارای دانسیته در محدودهg/cm3  4/1-4/0 با میزان تخلخل 85-45% هستند. در این محصولات میزان رسانش توسط چگالی و میزان تخلخل کنترل شده  و با افزایش چگالی و کاهش تخلخل رسانش گرمایی نیز افزایش پیدا میکند.

کاربرد جرم های عایق نسوز

جرم عایق نسوز به عنوان آسترعایق در لایه پشتی و یا آستر اصلی در بخشهایی است که به دیرگداز آسیب شدیدی وارد نمی شود. جرم های عایق مواد کلیدی در حوزه کنترل مصرف انرژی در انواع صنایع پتروشیمی، فولاد، صنعت ساختمانی و دیگر صنایع هستند.